De Haere Triatlon weer een succes

VROOMSHOOP – De Haere Triatlon werd door de inzet van de vele vrijwilligers (150) weer een succes. Er kwamen niet alleen veel deelnemers op af, maar ook een groot aantal toeschouwers die de deelnemers hartstochtelijk aanmoedigden. Pascal Dankelman won uiteindelijk de halve triatlon, in Vroomshoop de langste afstand, en de Ommenaar lag vanaf het zwemmen al op de tweede plek en sloeg toe op het afsluitende looponderdeel.

                                                                                                                                                                                                                                                    foto Hendri Schonewille

Jeroen Leuverink leek na twee onderdelen, het zwemmen en het fietsen, onbedreigd met de winst aan de haal te gaan: Hij bouwde maar liefst een voorsprong op de uiteindelijke winnaar op van zeven minuten. Dankelman liep echter acht minuten sneller en daarmee werd hij de winnaar. Rotterdammer Tijn Huberts werd derde. Snelste vrouw was Manon Goosen uit Nijmegen, die de oud-Vriezenveense Hilde Pape, tegenwoordig woonachtig in Den Haag, achter zich liet.

De zege op de kwart triathlon was voor Han-Peter Lucas uit Zwolle, voor Tom Driessen (Trios ‘88, Hengelo) en Job Lamberink (Den Ham). Snelste vrouw werd Renate Post uit Emmen, die het Vriezenveense duo Suzanne Baars en Annelien Hoff ruim achter zich hield. Op de achtste afstand was de winst voor Enschedeër Tim Jongman en Saskia Bekhuis uit Vasse.

Dit was alweer de 11e keer dat deze triatlon gehouden werd en de 12e editie staat al weer gepland voor 5 september 2020.


«   »