Old Stars Twenterand starten vrijdag de traning met iets bij de koffie.

WESTERHAAR - Nadat eerder de subsidieaanvraag op formele gronden moest worden afgewezen is er nu toch een oplossing gevonden, waardoor de wandelvoetballers komende vrijdag met een goed gevoel de training kunnen hervatten. Het was in eerste instantie een forse teleurstelling dat de aanvraag werd afgewezen, want de oud-voetballers allemaal in een leeftijd tussen de 60 en 70+ passen namelijk precies in de taakstelling van de gemeente om minimaal 75% van de inwoners meer te laten bewegen en een sociaal isolement van senioren te voorkomen. De gemeente heeft nu eenmalig een bedrag van 7. 000 euro beschikbaar gesteld, waardoor de activiteiten kunnen worden voortgezet, maar dat moet natuurlijk snel veranderen in een structurele jaarlijkse bijdrage. 

Vrijdag 6 september begint dus de training van de Old Stars Twenterand op de accommodatie van Voorwaarts Westerhaar en bij het kopje koffie vooraf zal deze keer zeker wel iets extra's komen. Onder leiding van trainer Bernd Bove wordt er iedere vrijdagmorgen zo'n twee uur getraind en dat gaat, ondanks dat de spelregels wel wat zijn aangepast en te hard lopen wordt afgefloten, er nog altijd best fanatiek aan toe. Samen weer in een kleedkamer zitten en gebruik maken van de gezamenlijk douches roepen herinneringen op die voor deze voetballers minimaal 30 en in sommige gevallen zelfs wel meer dan 40 jaar in het verleden liggen. 

Geïnteresseerden kunnen iedere vrijdagmorgen vanaf 10.00 uur komen kijken op sportpark 't Twistveen en als u de voetbalschoenen mee neemt kunt u, als u dat leuk lijkt, direct mee doen aan een training. 


«   »