DOS'37 geeft voorsprong uit handen

VRIEZENVEEN - In poule 92 voor de districtsbeker Oost trof DOS ’37 in het eerste duel ATC ’65 uit Hengelo. Het werd een wedstrijd met twee gezichten, die in 2-2 eindigde. Tegenstander ATC ’65 komt op de zondag uit in de tweede klasse. Maar het is één van de clubs in de regio, die voor het eerst ook op de zaterdag gaat spelen. Daarbij is de Hengelose club ingedeeld in de vierde klasse E.

De thuisclub legde de gasten in de eerste helft haar wil op. Hoewel ATC ’65 ook enige mogelijkheden kreeg, kwam het team van trainer Durmuşoğlu binnen iets meer dan twintig minuten op een 2-0 voorsprong. Beide treffers konden op naam van Ronald te Morsche worden geschreven.

Na een kwartier spelen wist Menno Kamphuis de buitenspelval te omzeilen en legde de bal breed op op zijn ploeggenoot, die daarna scoorde. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Marc Meier bediende Te Morsche, die vervolgens zijn inzet in het doel zag verdwijnen. Wie dacht, dat de voorsprong snel en makkelijk vergroot zou worden, kwam bedrogen uit. Er werd ondanks mogelijkheden voor DOS ’37 niet meer gescoord.

                                                                                                                                                                                                                                                     foto Menno Kampguis van Jeroen Tempert

In het tweede gedeelte waren de rollen omgedraaid. ATC ’65 was beter dan de Vriezenveners. Nu brachten Rens Oude Veldhuis en Job Hooge Venterink ook binnen zeven minuten hun team op gelijke hoogte: 2-2. Daar bleef het bij, want noch ATC ’65 noch DOS ’37 wist te scoren.

 

Met dank aan Herman Kottier


«   »