Nipt verlies voor DETO in seizoensouverture

VRIEZENVEEN - Ruim twee maanden na de succesvol afgesloten nacompetitie mocht DETO zaterdag alweer aan de bak in de hoofdklasse B. De openingswedstrijd van dit seizoen werd gespeeld tegen een voor DETO onbekende tegenstander avv Swift uit Amsterdam, vorig seizoen uitkomend in de hoofdklasse A.

Het goed bezette sportpark “Het Midden” was uiteraard  benieuwd “hoe de ploeg erop stond” na de goede voorbereiding van de laatste weken. Hoofdtrainer Otto Krabbe had gekozen voor een drietal nieuwe namen in de beginopstelling ten opzichte van vorig seizoen. Achterin maakte Tim Bongers zijn officiële DETO debuut en voorin mochten Maarten Jansen en Ferdi ter Avest hun opwachting maken.

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Kieft begon van beide kanten aftastend. Twee ploegen die elkaar niet kenden en die hoe dan ook een goed resultaat wilden boeken in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het eerste half uur viel er dan ook niet veel te genieten voor de toeschouwers. Veel voetbal op het middenveld zonder echte kansen in de zestien, waarbij Swift wel meer het balbezit had. Met name in de laatste fase van de eerste helft kwam DETO enkele keren gevaarlijk door. Eerst was het Maarten Jansen die vrij kon inkoppen, maar zijn inzet werd fabelachtig gepareerd door doelman Virgil Deen van Swift. Daarnaast floot ook scheidsrechter Kieft voor buitenspel dus een eventueel feestje was niet doorgegaan voor de thuisploeg. Op slag van rust kwam Ferdi ter Avest vrij voor het Swift doel. Ook zijn harde inzet werd met moeite gekeerd door Deen. De ruststand was dan ook logischerwijs 0-0.

Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij de eerste kans voor DETO was. Kevin Aman leek de bal uit een hoekschop binnen te koppen, echter deze kwam in het zijnet van de Amsterdammers. Kort daarna kwamen de gasten op 0-1. Bij een aanval waarbij Swift ver door kon gaan in de DETO zestien en de bal tussen een hoop benen belandde werd door aanvaller Koen Fokkema koel raak geschoten: 0-1.  DETO trainer Otto Krabbe probeerde hierna de bakens aanvallend te verzetten met het inbrengen van Nahrwold en Nijhuis, echter zonder resultaat want Swift speelde de wedstrijd volwassen uit en stelde zo de eerste driepunter veilig. Zuur verlies voor DETO dat graag de eerste punten in Vriezenveen had gehouden en ook best aardig veldspel liet zien, echter in de hoofdklasse moeten de schaarse kansen die langskomen benut worden en zo won de ploeg die dat het beste deed deze middag.