Een wedstrijd om het echie en verder oefenen geblazen

VROOMHOOP- Er was zaterdag 17 augustus in Twenterand maar één voetbalwedstrijd waar het echt om de knikkers ging en dat was Vroomshoopse Boys tegen EVV uit Echt in de TOTO KNVB bekercompetitie. DETO Twenterand, DOS'37 en Sportlust Vroomshoop speelden deze zaterdag alle drie oefenwedstrijden. Voorwaarts Westerhaar en Den Ham  kwamen dit weekend niet aan oefenen toe, maar Den Ham speelt op 24-08 een uitwedstrijd tegen de Weide en Voorwaarts oefent op 27-08 thuis tegen SCD '83.                                                

                                                                                                                                                                                                                                                                                foto Erwin Heuver

De Boys redde het niet tegen de professionals uit Limburg en dat is beslist geen schande. In de eerste helft wisten de amateurs uit Vroomshoop lang de nul te houden, maar in de blessure tijd scoorde de ploeg uit Echt de 0-1. Dat was natuurlijk een teleurstelling, maar wel verdiend. Het werd uiteindelijk 0-4 en de Boys zijn een ervaring rijker en een illusie armer. Maar net zoals in het betaalde voetbal aan de hand van begrotingen kun je veel uitslagen van te voren al voorspellen, hoewel de bal rond blijft. De Boys stonden toch maar in de eerste ronde van de grote bekercompetitie. 

DETO Twenterand oefende op sportpark het Midden en wel tegen Rigtersbleek en dat werd een leuke pot voetbal. Op slag van rust opende Maarten Jansen de score door het benutten van een strafschop. Vlak na rust maakte Kevin Aman de 2-0 en in de 59e minuut maakte Rigtersbleek de aansluitingstreffer. Weer Kevin Aman besliste in de 69e minuut deze oefenwedstrijd door de 3-1 te maken.

DOS'37 oefende thuis tegen PH uit Almelo en in de 55e minuut viel de beslissing in deze wedstrijd door een doelpunt van Menno Kamphuis, zijn eerste doelpunt in het shirt van DOS.

Sportlust Vroomshoop oefende uit tegen ASV '57 en na 18 minuten spelen stonden de zondagamateurs uit Vroomshoop al met 0-2 voor, maar na 27 minuten stond het 2-2 en net voor rust werd het 3-2. Na de rust liep ASV zelfs uit naar 6-2, dus mogelijk dat de conditie nog niet helemaal op peil is bij Sportlust, maar dat moet in samenwerking met de hardloopgroep de Zandstuve, snel verbeterd kunnen worden.


«   »