De Boys gaan echt de strijd aan

VROOMSHOOP - De Vroomshoopse Boys gaan op zaterdagmiddag 17 augustus om 14.30 uur aan de Bosrand de strijd aan tegen EVV uit Echt. In het duel in het landelijke bekertoernooi treffen de amateurs uit Vroomshoop de gecontracteerde Limburgse semiprofs uit de derde divisie. De PR man van de Boys gaat er prat op dat zijn club speelt met elf  'uit het veen en de kleigrond getrokken eigen boys'. 

Steeds vaker worden amateurs, zelfs in lagere klassen, betaald en er worden zelfs tekengelden betaald om spelers over te halen voor een andere club te komen spelen. Het is de keuze van een bestuur of je hier als club hierin mee gaat of niet. De binding van spelers die via dit circuit worden gehaald is natuurlijk ver te zoeken en ook sta je de doorstroming van de eigen jeugd in de weg. De Boys kiest er bewust voor om hieraan niet mee te doen en te kiezen voor de eigen jeugd. Dat dit dan ook consequenties heeft en je niet langer altijd kunt speken over een gelijk speelveld, neemt men op de koop toe. Ook dat is een keuze.

Maar de bal is rond en er liggen zeker kansen voor de echte amateurs in de wedstrijd tegen EVV. Vorig seizoen kwamen de Boys tot de halve finale van de districtsbeker edn dat leverde een ticket op voor het TOTO KNVB bekertoernooi en op dit moment nog maar acht winstpartijen in dit toernooi en de Boys gaan Europa in. Gaat gaat zaterdag dus om het echie.


«   »