Oud-lid Peatminers gaat basketballen in Amerika

VRIEZENVEEN - Als je qua lengte al op jonge leeftijd boven het gemiddelde uitsteekt, is het advies bij het kiezen van een sport meestal volley- of basketbal. Dat een bovengemiddelde lengte, met name bij deze sporten een groot voordeel is, laat zich raden, maar er komt uiteraard meer bij kijken dan lengte alleen. Basketbal is een teamsport waarbij je in een vijf tegen vijf situatie meer punten probeert te scoren dan de tegenpartij. Het is een tactische, technische en fysieke sport en bevat dus alle facetten waaraan een spectaculaire sport moet voldoen.Vriezenveen heeft sinds 1979 basketbalvereniging Peatminers. De naam van de vereniging is terug te vinden in het verleden van Vriezenveen. Peatminers betekent turf- of veenstekers.

Hoewel de competitie ook bij de basketballers nog niet begonnen is, kwam de vereniging de afgelopen dagen in het nieuws, doordat een voormalig lid van de vereniging Jonas Visser (18), zoon van oud-burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Twenterand, vanaf deze maand gaat spelen voor de Universiteit van San Francisco in de college basketbalcompetitie, de NCAA.

Jonas Visser begon zo'n tien jaar geleden met basketballen bij de vereniging uit Vriezenveen en kwam de laatste jaren uit voor Landstede uit Zwolle. Met het nationaal team tot 16 jaar behaalde de center in 2017 een zilveren medaille. Met de Orange Lions tot 18 jaar deed Visser afgelopen week mee aan het EK. In Nederland wordt hij gezien als een talent, wat dat betekent in Amerika zal de toekomst uitwijzen. De stap naar het college basketbal in Amerika, kan voor de echt grote talenten een opstap betekenen naar de NBA, het walhalla van het basketbal. Dat de Peatminers aan de wieg hebben gestaan van een mogelijke profijtelijke en professionele carrière in de NBA van Jonas Visser, is iets waar de vereniging uit Vriezenveen (gemeente Twenterand) best trots op mag zijn. 


«   »