Indeling voetbalclubs Twenterand bekend

TWENTERAND - DETO Twenterand ontliep degradatie uit de hoofdklasse nipt, maar deze nieuwe ronde biedt nieuwe kansen zullen we maar zeggen. DETO is ingedeeld in hoofdklasse B, waar deze keer veel zogenaamde 'noordelijke clubs' zijn ingedeeld. Voor DETO betekent dit, behalve nieuwe tegenstanders, ook veel reizen. Het is te hopen voor DETO dat het deze nieuwe ronde wat weg kan blijven van de onderste plaatsen.

DOS '37 hoopt mee te doen om de prijzen in de eerste klasse D en komt daarbij onder andere de Zwaluwen tegen. Het elftal is op een aantal plaatsen gewijzigd en men heeft er vertrouwen in, na een seizoen dat sportief toch wat tegen viel.

Den Ham en Vroomshoopse Boys komen elkaar ook deze competitie weer tegen in de tweede klasse H, dus er blijft sprake van een onvervalste derby. Tevens is er ook sprake van streekderby's tegen Hulzense Boys. Beide Twenterandse clubs verwachten een goed seizoen te kunnen spelen.

Voorwaarts Westerhaar handhaafde zich via een huzarenstukje in de derde klasse en komt in de derde klasse D ook dit seizoen Mariënberg weer tegen. Bernd Bove komt terug van DOS'37 en neemt zijn plek op het middenveld na twee seizoen Vriezenveen weer in.

Sportlust Vroomshoop gaat proberen wat meer glans te geven aan dit nieuwe seizoen in de zondag vierde klasse A. Het elftal heeft wat wijzigingen ondergaan en weet nog niet precies waar het staat. Maar dat gaat wel goed komen.

Voor de meeste clubs beginnen de trainingen eind juli, begin augustus weer.


«   »