Olde Kalter wint vierde editie van Krembassy in Vroomshoop; op naar lustrum dartstoernooi

VROOMSHOOP – Het belangrijkste darttoernooi van de wijde regio is Krembassy in Vroomshoop en werd afgelopen week gewonnen door Dennie Olde Kalter. Hij versloeg in de finale Alexander Pas, want was zijn opponent met 7-4 , een revanche, want Olde Kalter werd vorig jaar rap uitgeschakeld door… Alexander Pas.

Twee jaar geleden was Olde Kalter ook al winnaar van het prestigieuze toernooi dat ondertussen negen dagen duurt en zaal Kremer gedurende anderhalve week tot het brandpunt van dartend Twente en Ommelanden maakt.

In de halve finale kreeg Olde Kalter zijn zwaarste kluif, want hij stuitte op de getalenteerde werpkunstenaar Henry Smit uit Enter, die eerder Vincent Kamphuis versloeg. Smit toonde zich een begenadigd darter in ‘the best of eleven sets’ en werd met grote moeite in toom  gehouden door de latere winnaar.

In de andere halve finale kraaide Alexander Pas victorie door Fabian Roosen te verslaan. In de finale moest de Rijssenaar - zijn naam getrouw – uiteindelijk passen tegen de dit jaar oppermachtige Olde Kalter.

De lokale held en crack Christian Kist sneefde al vroeg in het toernooi door te verliezen van Martijn Mijnheer. Michael Stroeten was de kanaaldorper die dit jaar het verst kwam, tot Pas hem de pas afsneed.

De  vierde editie van Krembassy gaat vief en vitaal richting het eerste lustrum. Daarmee heeft het initiatief van uitbater Dick Kremer van het gelijknamige café  vaste voet gekregen in een lokale cirkel die een regionale werd en mogelijk een landelijke wordt, want het evenement groeit en bloeit, in en om het café, en wereldwijd vanwege de populaire livestream.


«   »