Vroomshoopse Boys met vuurwerk ten onder tegen Heracles, maar hoopt op revanche in bekerstrijd

VROOMSHOOP – Bij  gelegenheid van het vijftiende lustrum speelde het keurkorps van Vroomshoopse Boys vanmiddag tegen de eredivisionist Heracles uit Almelo. Vlammend en knallend, rokend en stomend van symboliek werd in de 75-ste minuut een vuurwerk ontstoken. De wedstrijd eindigde in 0-4, maar de Boys gaven zeker in de eerste helft weinig toe.

De blauw-gele brigade van de nieuwe trainer Jan Peter Jonkman wilde na driekwart eeuw wel eens stunten tegen de godenzonen uit Almelo. Dat lukte net niet. Silvester van der Water scoorde voor Heracles de enige goal die voor de pauze viel te noteren, maar verder kwam de ploeg van Frank Wortmuth in het eerste bedrijf niet. Heracles bouwde op basis van gogme en geluk de voorsprong in de tweede helft uit. De nieuweling Orestis Kiomourtzoglou kopte de 0-2 binnen, waarna Navajo Bakboord de 0-3 maakte. Vlak voor tijd kopte comebackkid Reuven Niemeijer namens Heracles de 0-4 binnen.

Tot de verdiende eretreffer kwam het niet voor de jubilaris van De Bosrand, al had die er volgens aandachtig toeschouwer en voormalig elitespits Jan Bloemhof zeker ingezeten. ‘Ik had’em met de kop wal maakt.’ Bloemhof kan zelf terugzien op een bijzondere loopbaan, want begon zijn sportcarrière als korfballer bij TOP, maar verkoos uiteindelijk de goal boven de mand en werd in de kleuren van Vroomshoopse Boys een gevreesde goalgetter voor zo menig tegenstander.

Het was voor de organisatie van hoofdwedstrijd en de randactiviteiten jammerlijk dat het mistroostig weer was, maar zelfs dat kan de echte Vroomshoper niet ontmoedigen, want die denkt altijd vooruit.

Aan de nieuwe competitie bijvoorbeeld in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal, maar eerst de wedstrijd in de landelijke bekerstrijd waarvoor de Boys zich verrassend plaatsten: 17 augustus thuis tegen EVV, een zondag-hoofdklasser uit het diepe zuiden. En dan bij winst graag nogmaals thuis tegen Heracles, maar dan om het echie.

Als het moet, kleedt Bloemhof zich dan vermoedelijk nog één keertje om…

 

FOTOGRAFIE: Erwin Heuver