Tennisclub in Vriezenveen ziet Abraham en onthaalt de baas met activiteiten en feest

VRIEZENVEEN – Op het tennispark aan de Boerhaavelaan te Vriezenveen houdt de TCV zaterdag festiviteiten bij gelegenheid het vijftigjarig bestaan.

Het begon ergens eind jaren zestig, want in 1968  werden plannen gemaakt om een tennisvereniging op te richten. Op dat moment was er in Vriezenveen één tennisbaan, op grond van een Vriezenveense ondernemer.  Een groepje tennisfanaten stak de koppen bij elkaar en diende, toen er genoeg leden waren, bij de gemeente een aanvraag in voor de aanleg van twee banen.

De vereniging telt nu ruim tweehonderd leden, is actief in het organiseren van onderlinge toernooitjes en trekt nog eens een flink aantal mensen van buitenaf met haar  open toernooi. Verder biedt de vereniging de mogelijkheid om te trainen en competitie te spelen.

Met zes gravelbanen en twee french-court banen is het mogelijk om het gehele jaar door te spelen. Alle banen zijn verlicht waardoor er ook des avonds getennist kan worden.   

De formele oprichting van de club was in juni 1969. Om dit een halve eeuw later te vieren zijn er zaterdag tussen elf en zes uiteenlopende activiteiten, met aansluitend een barbecue en een drankje op het clubterras.

Voordien zullen er programma’s zijn voor iedereen (jong en oud) die geïnteresseerd is. Alles staat in het teken van tennis.  ’s Avonds is er een feest voor leden en genodigden.


«   »