Korfbalteam van Amicitia C1 reikt in Ridderkerk tot het kampioenschap van Nederland

VRIEZENVEEN - Het C1-team van de korfbalvereniging Amicitia uit Vriezenveen is zaterdag in Ridderkerk Nederlands Kampioen in de eerste klasse geworden. Het sterrenensemble plaatste zich voor de finalepoule door overtuigend kampioen te worden van de Regio Noord-Oost.

De trainer/coaches Stan Dasselaar en Kelly Landkroon van Amicitia hadden het team op scherp gezet en de eerste wedstrijden werden met overmacht gewonnen. Vervolgens moest om de finale te halen minimaal gelijk worden gespeeld tegen Tiel en dat was geen makkelijke opgave, maar het lukte uiteindelijk wel door in de laatste zenuwslopende minuten van 8-8 op 10-9 te komen.

In deze finale moest Amicitia het opnemen tegen eveneens nog ongeslagen Meervogels uit Zoetermeer.  De club uit Vriezenveen nam geregeld afstand, maar de Meervogels gaven niet op en kwamen knap terug tot 7-7. Met nog een paar minuten te gaan kwam Amicitia wéér op voorsprong maar in de laatste minuut werd er toch weer gelijk en stond er 10-10 op het scorebord. In de zinderende verlenging kwam het team uit Vriezenveen voor het eerst op achterstand, maar het keiharde werken werd beloond met een 12-11 ruststand. De spanning bleef tot het einde, maar Amicitia zegevierde uiteindelijk met 15-13 en kroonde zich daarmee tot kampioen van Nederland.

Terug in Vriezenveen ging het op een platte wagen door Vriezenveen en werd het een dol feest.


«   »