Peatminers zet achtste lustrum van basketbalclub met veel activiteiten luister bij

VRIEZENVEEN  - Ter gelegenheid van het achtste lustrum heeft de baskebalvereniging Peatminers in Vriezenveen zaterdag het achtste lustrum luister bijgezet.  Het was een reünie, met bijzondere wedstrijden, uiteenlopende huldeblijken en uiteraard een jubileumfeest.

De fotowand trok veler aandacht, bracht geschiedenis tot leven, vertelde uit zichzelf een beeldverhaal, maar maakte ook de tongen los, zo van: weet je nog wel van dit en van dat, van hem en haar, van winst en verlies.

De club is na veertig jaar springlevend en kerngezond, met circa 250 leden, waaronder ook veel jeugd.

Het jubileum bood het aanzicht van een reünie en was voor velen een feest der herkenning in sporthal De Stamper, de thuishaven van de club, die met de andere binnensportverenigingen in Vriezenveen al jaren goed samenwerkt en onder meer naar de gemeente toe met één mond spreekt.

Dat geldt zeker nu, want Vriezenveen staat met de gemeentelijke plannen voor een Vitaal Sportpark Het Midden voor belangwekkende besluiten staat, zowel voor de binnensport (waaronder Peatminers, Vrivo, Amicitia en KEV), de zwemsport (De Stamper) en de voetbalsport (DETO en DOS’37)