Robin Löwik uit Vriezenveen rijdt in Emmen naar podium topcompetitietijdrit

EMMEN/VRIEZENVEEN – Voor wielrenner Robin Löwik uit Vriezenveen was er vanavond succes in Emmen. Hij werd in de Drentse stad tweede in de topcompetitietijdrit, achter Jasper de Plus, maar vóór Dion Beukeboom die derde werd. Löwik genoot zichtbaar van zijn succes en zijn herrijzenis als renner, na een wat moeizame periode.

Bij de junioren werd supertalent Lars Boven nationaal kampioen tijdrijden. De renner uit Reutum, lid van de Almelose Wieler Vereniging De Zwaluwen, hoopte op een podiumplek, maar aan het eind was hij de terechte kampioen, boven verwachting dus.

                                                                                                                                                                                                                                                                             Robin Löwik

Opvallend is dat Boven op veel onderdelen van de wielersport uitblinkt. ‘Ik heb nog niet ontdekt wat echt mijn specialiteit is’, zegt hij, ‘voorlopig ben ik vooral blij dat het overal zo lekker draait. Voor het NK van komend weekeinde weet ik niet goed wat te verwachten. Vaak wordt het een tactisch spel, waarbij er naar elkaar gekeken wordt. Dat ligt me wat minder, maar deze trui is alvast binnen.

Ian Spenkelink uit Nijverdal eindigde bij de junioren als zesde, bij de junior-vrouwen reed Ilse Pluimers uit Enter naar een twaalfde plaats.


«   »