Dammers van Witte van Moort pakken in Huissen het brons tijdens de bekerfinale

WESTERHAAR -  Vier cracks van de damclub Witte van Moort hebben de derde plek veroverd in de bekerfinale die dit weekend in Huissen plaatsgreep. Winnaar werd het team van Gouda en op de tweede plek eindigde Huissen. Er werd met een knock-out systeem gespeeld. De ploeg uit Westerhaar bracht Gil Salomé, Vadim Virni, Odin Mol en Jan van Dijk aan de borden.

De eerste wedstrijd werd relatief eenvoudig met 6-2 van Charlois uit Rotterdam gewonnen. Salomé en Virni wonnen, Mol en Van Dijk speelden remise. De volgende tegenstander was de latere winnaar Gouda Na een vlotte remise tussen Virni en Prosman moest Mol tegen wereldtopper IJzendoorn een nederlaag incasseren. Salomé ging ten onder aan het bord met Provoost. Van Dijk was de laatste hoop. Het werd tegen Winkel nog spannend, maar de remisemarge werd niet overschreden: 5-3 dus en geen finaleplek.

In de strijd om de derde plaats tegen de andere verliezend half finalist WSDV won Van Dijk overtuigend, Salomé en Vini kwamen remise overeen.  Mol zag een remisemogelijkheid over het hoofd en verloor. Er moest derhalve een barrage worden gespeeld. Dankzij een eclatante winst van Virni en drie remises van de andere spelers van Witte van Moort werd de derde plaats veilig gesteld.


«   »