DETO stelt hoofdklasserschap in derde finale veilig met winst op Sliedrecht

VRIEZENVEEN – De hoofdmacht van DETO heeft vanmiddag het hoofdklasserschap met een seizoen verlengd. Ook de derde finale op rij om dit klassenbehoud te bestendigen werd namelijk gewonnen en dik verdiend ook. Op het veld van SDV Barneveld werd Sliedrecht tijdens de verlenging met 3-1 geklopt. Na het eindsignaal was er een roodzwarte explosie van geluk op en om het veld.

Dat betekent dat de Vriezenveense derby DETO-DOS’37 op Het Midden het komende seizoen niet in ere wordt hersteld, want doordat de geel-zwarten niet promoveerden en de roodzwarten dus niet degraderen, blijft het verschil nog minimaal een seizoen intact. Via twitter heeft DOS’37de zustervereniging gefeliciteerd met het lijfsbehoud. Om er aan toe te voegen: ‘Helaas geen derby.’

DETO kwam overigens in de wedstrijd tegen Sliedrecht wel op achterstand toen Chris Boom de polderjongens na een kwartiertje op voorsprong zette. Na weer en kwartier bracht Kevin Aman de Vriezenveners op gelijke hoogte. Het had bij rust eigenlijk al een Vriezenveense voorsprong moeten zijn, maar Coplan Soumaoro miste vijf minuten voor de thee een strafschop. DETO was sterker, maar vergat te scoren. Uit de omschakeling kreeg Sliedrecht ook zo zijn mogelijkheden, maar net als alle wedstrijden dit seizoen bleek Anthony van Zaltbommel bij DETO een betrouwbare sluitpost te zijn.

Na de rust was er maar één ploeg die voetbalde en dat was DETO, maar gebrek aan geluk en precisie verhinderden goals (wel twee keer de paal door Joost Extercate en Kai Wesselink) voor de formatie van trainer Jos van der Veen, de Enschedese oefenmeester die DETO vorig seizoen via de nacompetitie naar de hoofdklasse bracht en nu wéér via de nacompetitie het hoofdklasserschap verlengt. Hij moest niettemin vertrekken en heeft met DZC’68 in Doetinchem een nieuwe club.

Doordat de vele kansen van DETO in de tweede helft niet aan de spelers besteed waren moest er twee keer een kwartier worden verlengd. In het eerste kwartier scoorde Lesley Nahrwold 2-1 en in het tweede maakte Kevin Aman de allesbeslissende 3-1.

Na het bloed, het zweet en de tranen onderging alles wat rood en zwart was een douche van bier en champagne.


«   »