DETO heeft nog één klus te klaren voor lijfsbehoud: in Barneveld tegen Sliedrecht

VRIEZENVEEN – In de laatste finale van het seizoen vecht DETO uit Vriezenveen nog één keer voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. De rood-zwarte formatie neemt het zaterdagmiddag vanaf half drie op sportpark Norschoten in Barneveld op tegen Sliedrecht.

DETO voorkwam op de laatste dag van de competitie directe degradatie uit de hoofdklasse door van WHC te winnen en bond vervolgens afgelopen week in Zeeland de runner-up Kloetinge aan de zegekar. Op de site van de Vriezenveners staat dat het al ‘een prestatie van formaat’ mag heten dat DETO zover is gekomen.

Vorig jaar promoveerden de rood-zwarten als de nummer vijf van de eerste klasse naar de hoofdklasse, met de kampioen SVZW, maar de Wierdenaren degradeerden onlangs rechtstreeks. DETO haalde de nacompetitie en kan zich door na van Kloetinge óók van Sliedrecht te winnen gewoon handhaven. Sliedrecht won dinsdag met 5-2 van Roda’46 uit Leusden.

Het doel is met zes volle supportersbussen naar Barneveld af te reizen. De selectie is er klaar voor, al was het maar om zichzelf te belonen voor uithoudingsvermogen en zenuwenbedwinging. En om de vertrekkende trainer Jos van der Veen het mooiste cadeau denkbaar te geven: van promotie naar tot bestendiging van de hoofdklasse.