Twentse jongeren, onder wie Robin Löwik uit Vriezenveen, van voren in koers om regionale titels

VRIEZENVEEN/HELLENDOORN – Rond de Sanatoriumlaan in Hellendoorn streden vandaag een kleine vierhonderd wielrenners om de regionale wielertitels op de weg. Bij de Twentse coureurs onderscheidden Robin Löwik, Lars Boven en broer en zus Rick en Ilse Pluimers zich.

Bij de eliterenners ging de titel naar de Arne Peters uit Apeldoorn. Robin Löwik uit Vriezenveen (foto) mocht in deze categorie het brons in ontvangst nemen. Bij de renners onder de 23 jaar ging de winst naar Max Kroonen uit Diepenveen. De renner van Volker Wessels klopte in de sprint Rick Pluimers uit Enter. Bij de juniorvrouwen was er een derde overwinning van het seizoen voor zus Ilse Pluimers. Na winst in de omloop van Noordwest Overijssel en Land van Bartje was er voor haar nu de regionale titel.

Lars Boven uit Reutum was de laatste weken al goed op dreef na tweede plaatsen in eindklassement van de Tour du Vaud en de eendaagse Classique des Alpes, in Hellendoorn won hij bij de junior-mannen. De komende week gaat even op de rem voor dit onmiskenbare talent. Volgende week woensdag is hij een van de favorieten bij het NK tijdrijden in Emmen en een paar dagen later op het NK weg in het Brabantse Dongen.