Drietal van C-team van Witte van Moort boekt succes tijdens NK Sneldammen in Utrecht

UTRECHT/WESTERHAAR – Negen dammers van Witte van Moort deden, verdeeld over drie categorieën, mee aan het Nederlands Kampioenschap Sneldammen in Utrecht.

Vooral in de C-categorie waren de spelers op dreef. Bennie Hessing, Bertwin Letteboer en Mark Paters plaatsten zich met gemak voor de finaleronde waar ze een klasse apart waren. Paters pakte de ‘dubbel’ door na zijn triomf in het NK te Westerhaar ook dit NK te winnen.

Paters hoefde in de zeven rondes slechts een puntje af te staan. Doorslaggevend was zijn overwinning op clubgenoot Letteboer, die met drie punten achterstand op de tweede plaats eindigde. Daar weer achter veroverde Hessing het brons. Een unieke prestatie van het team.

Bij de B-categorie belandde Alex Noppers net naast het podium en was Jeffrey Steen de winnaar van de verliezerspoule. In de A-categorie eiste Jan van Dijk, die bij Witte van Moort speelt, maar namens Friesland deelnam, het brons op.

Bij terugkomst in Westerhaar werd het gouden C-team gehuldigd door onder meer voorzitter Niek Kloppenburg van de Westerhaarse vereniging.


«   »