DETO heeft na winst in Zeeland nog één horde te gaan voor klassenbehoud

VRIEZENVEEN – Door vanmiddag na verlenging te winnen in en van Kloetinge is DETO nog één wedstrijd verwijderd van een langer verblijf in de hoofdklasse. Die wedstrijd is volgende weekend op neutraal terrein tegen een nu nog onbekende tegenstander.

Makkelijk ging het vandaag in Zeeland niet, verdiend was het uiteindelijk wel. Degenen die de verre reis meemaakten (270 kilometer hen en ook 270 kilometer) terug zagen geen goede wedstrijd, daarvoor zat er te veel spanning op, maar wel een aantrekkelijk duel waarin op elke bal werd gelopen en om elke bal werd gestreden. Inzet en passie van beide kanten. DETO was voetballend veruit de beste, maar de Zeeuwen deden er qua beleving niet voor onder.                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                 Stan Nijhuis

De wind speelde een belangrijke rol. Redelijk voetbal was eigenlijk alleen over de grond mogelijk. Er waren kansen, maar er zaten sloten op de deuren. In de verlenging leek Kloetinge sterker te worden, ook door de rugwind, maar de Vriezenveners overleefden de Zeeuwse storm om vervolgens zelf toe te slaan.

Stan Nijhuis brak de ban, Coplan Soumaoro verdubbelde de voorsprong, maar daarna werd het toch nog spannend doordat Guus Leeuw namens Kloetinge de aansluitingstreffer scoorde. DETO ging nog een paar keer door het oog van de naald, maar de spreekwoordelijke gouden wissel van trainer Jos van der Veen bracht verlossing, want koud in het veld besliste de ingebrachte Joost Extercate de wedstrijd: 1-3.

Vermoedelijk duurt de tocht van 270 kilometer terug naar Het Midden in het Oosten minder lang dan de heenweg en is het ook wat uitbundiger. Terug in Vriezenveen zal men echter beseffen dat men nog niets heeft, want er moet nog een derde finale gespeeld worden..


«   »