Voorwaarts Westerhaar  blijft derdeklasser na zege op Harfsen door twee treffers Slatius

WESTERHAAR/VRIEZENVEENSWIJK – Het is Voorwaarts hedenmiddag gelukt  derdeklasser te blijven, want de beslissingswedstrijd tegen Harfsen op het sportcomplex van DES in Nijverdal werd met 2-1 gewonnen. Mauro Slatius nam beide doelpunten van Voorwaarts voor zijn rekening.

De trefzekere schutter van ’t Twistveen koos cruciale momenten om te scoren. Hij begon ermee door een aanval in de eerste minuut met een doelpunt te bekronen en de echte kroon zette Slatius kort voor het einde van de wedstrijd. Zo liepen de elf voetballers van Harfsen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan. In de laatste seconden scoorden ze door een doelpunt van Mark Weustman nog wel tegen, maar te laat en te weinig.

Bij het eerste doelpunt had het goudhaantje van Voorwaarts overigens wel het geluk dat het keeper Joost Vreeman van de opponenten vermoedelijk was ontgaan dat de wedstrijd al was begonnen. Hij reageerde onthutsend op de eerste aanval, wat Slatius in staat stelde te scoren.

Hoe dan ook, het gevolg was dat de club van Westerhaar-Vriezenveensewijk  het spel aan de Gelderse club kon laten die metterdaad steeds meer grip op de wedstrijd kreeg, maar om nou te zeggen dat het krachtsverschil groot was, nou nee, dat ook weer niet.

De druk van Harfsen nam natuurlijk wel toe naarmate de wedstrijd vorderde, tot enkele minuten vóór het einde van de officiële speeltijd wederom Slatius, dit keer uit de omschakeling, de 2-0 verzorgde. Daarmee bezegelde hij het lot van Harfsen dat vierdeklasser blijft en bestendigde hij het verblijf van Voorwaarts in de derde klasse. Dat het nog 2-1werd kon in het Westerhaarse kamp niemand nog een sikkepit schelen.


«   »