Vier dammers uit Westerhaar plaatsen zich voor bekerfinale in Huissen

HUISSEN/WESTERHAAR – De damclub Witte van Moort uit Westerhaar heeft zich dit weekend geplaatst voor de nationale bekerfinale die over twee weken plaatsvindt, namelijk 15 juni. De vier steenspelers die dit in Huissen afdwongen waren de Westerhaarse grootmeester Vadim Virny, Odin Mol, Gil Salomé en Herman Hilberink.

De equipe uit Westerhaar won relatief eenvoudig van Harderwijk, daarna ging het wat moeizamer tegen de Haarlemse Damclub, waartegen Hilberink verloor en Mol remise moest toestaan, maar Virny en Salomé triomfeerden.

Daarna wachtte de dagfinale tegen het thuisteam van Huissen dat ook twee overwinningen had behaald. Virny gaf vlot remise tegen de internationaal grootmeester Baljakin, terwijl ook Salomé remise maakte met Huissen-trainer Lemmen. De altijd gretige Mol verraste zijn opponent Van Aalten in een theoretische opening, maar moest toch in remise berusten. Hilberink dolf het onderspit tegen Krajenbrink Huissen won dus met 5-3, maar de finale staat voor 15 juni op de agenda.


«   »