DETO via finale om Tukker Cup naar cruciaal duel in Zeeland om lijfsbehoud in hoofdklasse

VRIEZENVEEN – De voetbalclub DETO Twenterand speelt zaterdag voor de tweede keer op rij de finale van de Tukker Cup. De ploeg, met deze keer veel jeugdspelers, won dinsdagavond in Glanerbrug de halve finale van Eilermark met 2-6, waarvan de helft op het conto van Kevin Peppels kwam  en de andere drie van Aman, Kaya en Nijhuis.

In de finale treft DETO de Hengelose club Barbaros, dat in de tweede klasse zondag uitkomt. Deze wedstrijd wordt zaterdagavond op het veld van WVV’34 in Hengevelde gespeeld. De aanvang is om zes uur.

Het ligt niet in de rede dat de Vriezenveense brigade zaterdag in de sterkste opstelling  het veld betreedt, want een week later, zaterdag 8 juni, reist de club af naar Zeeland om daar te strijden om in de hoofdklasse te blijven. Er moet dan in de Noordzeedelta vlakbij Goes worden gewonnen in en van Kloetinge dat  op de laatste competitiedag de titel verspeelde en daarom via de nacompetitie moet proberen alsnog naar de hoofdklasse te promoveren.

Bij voldoende deelname laat de Supportersvereniging DETO een supportersbus rijden naar deze wedstrijd. Kosten hiervoor bedragen een tientje voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot en met zestien jaar.


«   »