Vernieuwd hippisch concept bij Grote  Prijs van Twenterand vanaf Hemelvaart

VRIEZENVEEN - Na 47 jaar gaat het Hemelvaartconcours Vriezenveen verder onder de vlag van de Grote Prijs van Twenterand, maar wel gewoon in het hemelvaartweekend. Het bestuur is ervan overtuigd deze week een uitdagend meerdaags concours aan te bieden.

 Het roer ging om nadat het hippisch evenement vorig jaar door te weinig deelname voor het eerst moest worden afgelast. Er is nu gekozen voor een ander attractief concept. Met de Grote Prijs van Twenterand denk de stichting de sleutel van succes in handen te hebben. 

Er komen vanaf donderdag veel disciplines aan bod: springen en dressuur, zowel voor paarden als voor pony’s. Verder zijn  er na een afwezigheid van ruim acht jaar net als in het verleden ook weer dressuurwedstrijden. Voor de paarden (springen en dressuur) zullen de kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs van Twenterand verreden worden op donderdag en de zaterdagmorgen. Voor de pony’s (springen en dressuur) zullen zowel de kwalificatiewedstrijden als de Grote Prijs van Twenterand vrijdag worden verreden.

Met het nieuwe concept is de Stichting Hemelvaartconcours te Vriezenveen er ook van overtuigd meer uit de samenwerking met de lokale ondernemers te halen. Uit ervaringen van andere Grote Prijzen leert men dat de exposure die dergelijke wedstrijden heeft ook voor de ondernemers in de regio interessant is. Tevens heeft het bestuur zich ten doel gesteld om binnen drie jaar het groenste concours te organiseren in Nederland. De accommodatie van de Vjenneruiters en het concept van de Grote Prijs van Twenterand zouden voldoende bieden.


«   »