Den Ham en Vroomshoopse Boys blijven nog zeker een jaar tweedeklassers

DEN HAM/VROOMSHOOP  - De derby tussen de eerste elftallen van Den Ham en Vroomshoopse Boys staat ook volgend jaar op de rol, want ‘de gezworen vrienden’ komen dan wederom uit in de tweede klasse. Beide ploegen verloren dit weekend hun laatste competitiewedstrijd.

Het keurkorps van Den Ham is er ondanks verlies tegen De Esch in geslaagd tweedeklasser te blijven, want de ploeg eindigt boven de fatale streep. Graag had het team van trainer Jurgen Kok het seizoen op De Rohorst met een overwinning afgesloten, maar tot drie keer toe werd een treffer afgekeurd, al waren de meningen over de arbitrale beslissingen verdeeld.

In de tweede helft acteerde Den Ham minder dan in de eerste, maar ook toen kwamen er kansen. Het doelpunt viel evenwel aan de andere kant toen Koen Timan met een waarlijk schitterend schot de Hammer doelman Jeffrey Ekkel, die daarvoor al een aantal reddingen had verricht, kansloos liet.

De treurnis over het verlies duurde niet lang, want het behoud van de stek in de tweede klasse woog zwaarder. Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van verzorgster Loes Otten, die wel door gaat al hersteltrainster, vlaggenist Henk van Leusen en assistent-trainer Dennis Kolkman, die komend seizoen jeugdtrainer wordt bij Den Ham (zie foto). Een opsteker was dat sterkhouder Tommie Dam heeft besloten het eind van zijn carrière met nog tenminste een jaar uit te stellen.

Vroomshoop

Vroomshoopse Boys zag de kleine kans op nacompetitie om promotie verwaaien door het verlies van 3-2 bij WVF, dat zich daardoor wél voor die nacompetitie plaatste, net als Sparta Enschede en SVI. Het keurkorps van De Bosrand voelde zich bestolen door de makkelijke wijze waarop de thuisploeg twee strafschoppen toegewezen kreeg en een Vroomshoopse goal van Jordy Harms werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Overigens scoorde Harms wel twee geldig verklaarde doelpunten, één te weinig voor een remise.


«   »