Oud-speler Peter Reekers van DETO ontwikkelt zich bij Heracles tot trainer

WESTERHAAR/VRIEZENVEEN – Peter Reekers, geboren in de schier oneindige landen tussen Westerhaar en Vriezenveen benevens voormalig speler van DETO, streeft een carrière na als hoofdtrainer. Zijn contract als assistent-oefenmeester bij de eredivisionist Heracles Almelo is verlengd. Hij is aar nu de oefenmeester van de tweede selectie.

Reekers speelde vanaf 2001 tien seizoenen bij Heracles, zowel in de eerste als (vanaf 2005) in de eredivisie en kwam na het beëindigen van zijn carrière onder meer twee seizoenen uit voor DETO. De keizer in de verdediging der Almeloërs, met Jaap Stam als groot voorbeeld.

Reekers werd in 2014 assistent-trainer bij Heracles. De nu 37-jarige Reekers is blij met de contractverlenging: ‘Mijn doel is om me als trainer verder te ontwikkelen. De club denkt daarin graag met mij mee.’

Het is volgens technisch manager Tim Gilissen van Heracles mooi dat clubiconen als Reekers blijven in dienst van Heracles aan hun toekomst werken: ‘Met hem hebben we gesproken over zijn ambities. Samen zetten we in op zijn ontwikkeling als trainer, zoals dat ook past binnen onze club.’

Bij zijn afscheid als actief voetballer sprak toenmalig voorzitter Jan Smit de noeste verdediger toe en overlaadde hem met superlatieven en gunstbewijzen (foto @heraclesalmelo)


«   »