Rick Hakvoort wint het juniorentoernooi voor sneldammers

WESTERHAAR - De eerste drie van vorig jaar deden mee aan het Meuleman Engineering-juniorentoernooi voor sneldammers. Uiteindelijk won Rick Hakvoort na een barrage.

Vanwege een opkomst van zestien spelers was de bezetting goed. Met de deelname van Yuen Wong, Rick Hakvoort, Steven den Hollander en Gerbrand Hessing lag de top van het deelnemersveld dicht bij elkaar, maar om Mitchel Mensinga en Machiel Weistra kon men niemand heen na hun topnoteringen van vorig jaar.

In de tweede helft van het toernooi kwam er tekening in de schijvenstrijd, waarbij titelverdediger Den Hollander na een sterk begin toch terrein verloor.

Wong en Hakvoort wonnen al hun partijen, eindigden gelijk op de eerste plek en aangezien ook het onderlinge resultaat in evenwicht was moest een barrage uitkomst bieden. Hakvoort was hierin de gelukkigste nadat Wong in gewonnen stand in een babyzetje liep.

Mensinga en Hessing deelden de derde plek met een score van 23 punten. Er had voor Hessing had er meer ingezeten als zijn vader Bennie hem niet op remise had gehouden en hij zich niet door Johan Top had laten wegspelen.


«   »