DETO doet mee aan achtkamp

TWENTERAND - Drie wedstrijden te gaan in de hoofdklasse en nog altijd kijken acht ploegen met een angstige blik in de ogen naar beneden. Nu hekkensluiter SVZW twee keer heeft gewonnen in een week tijd, is er nog geen enkele beslissing gevallen.

Vooraf was het de vraag of DETO de knop kon omzetten na de deceptie van het 0-1 verlies in de inhaalwedstrijd tegen SVZW van vorige week woensdag. En als je dan naar Nijkerk moet, naar de koploper en kampioenskandidaat Sparta, dan weet je vooraf dat dit een loodzware opgave is. Daarbij kwam nog dat Kevin Aman en Qays Shayesteh niet inzetbaar waren vanwege blessures.

Kortom: het verwachtingspatroon was afgelopen zaterdagmiddag vooraf zeker bij de supporters niet erg hoog.  Vertrekkende coach Jos van der Veen had zijn ploeg, naast de twee genoemde spelers, ook nog op twee andere plaatsen gewijzigd waardoor er vier andere spelers in het veld stonden ten opzichte van vorige week woensdag. Maar hoe dan ook, het lukte DETO uiteindelijk om met een punt op zak huiswaarts te keren.

Acht ploegen strijden om rechtstreekse degradatie te voorkomen en/of te voorkomen dat ze degradatiewedstrijden moeten spelen tegen eersteklassers. Doordat SVZW de laatste wedstrijden heeft gewonnen is er nu echt sprake van een zinderende spanning onderin. DETO heeft nog een inhaalwedstrijd en moet dus nog vier wedstrijden spelen en niet toevallig, geldt dit ook voor WHC. DETO moet tenminste vier punten halen uit de andere drie wedstrijden en kan het dan in de laatste wedstrijd gaan uitvechten met WHC.

Voetbal blijft een heel raar spelletje, waar dingen gebeuren waar je vooraf totaal geen rekening mee houdt, maar dat maakt het spelletje natuurlijk ook zo leuk. Dat het spannend wordt lijkt zeker en wie deze achtkamp uiteindelijk gaan overleven is nog lang niet zeker.