Robin Löwik wil sowieso opvallen in Ronde van Overijssel

VROOMSHOOP/VRIEZENVEEN – Tot de jonge talenten die volgende week deelnemen aan de Ronde van Overijssel behoort Robin Löwik uit Vriezenveen. Hij drukte zijn neus vorig seizoen al nadrukkelijk aan het venster, onder meer met een eerste en een tweede plaats in de vier koersen omvattende VIRO-competitie.

Vooraf laat de jonge Löwik, met hardfietsgenen, weten dat hij volgende week zaterdag twee doelstellingen heeft: of in een mooie ontsnapping zitten of Top 20 rijden. Beide kan natuurlijk en daar heeft hij geen bezwaar tegen.’ Hij denkt dat de vernieuwde route richting Vroomshoop een scherprechter kan zijn.

Het belooft een boeiende koers te worden tussen de start én de finish in Rijssen. Met teams uit Bolivia, Luxemburg, Ierland, Groot Brittannië, Duitsland, België en natuurlijk Nederland trekt er weer een internationaal peloton door Overijssel, met de winnaar van vorig jaar Piotr Havik.

Op de foto van Sportfoto/Dick Soepenberg verkennen regionale renners het parcours in het aanschijn van Vroomshoop. Van links naar rechts:  Rick Pluimers (Enter), Christian Varweg (Hardenberg), Robin Lowik (Vriezenveen) en Wim Kleiman (Almelo)


«   »