Paasperspectief wenkt voor DETO; na DUNO wacht Buitenpost

BUITENPOST/VRIEZENVEEN – Na de belangrijke 4-1 zege op DUNO van afgelopen zaterdag gaat het keurkorps van DETO morgen proberen het paasweekend nog meer kleur geven door in en van Buitenpost te winnen. Het zou zomaar het weekend van de wederopstanding kunnen worden.

DETO deed paaszaterdag niet alleen goede zaken door van DUNO te winnen, maar ook door het verlies van de mededegradatiekandidaten SVZW en WHC.

De club uit Wierden zakte door de ondergrens door in en tegen Staphorst met 7-1 te worden ingemaakt en de club uit Wezep moest in Aalten in de slotseconden buigen voor AZSV.

Het betekent dat DETO Twenterand afstand heeft genomen van SVZW en WHC en naar boven kan kijken. Een rechtstreekse degradatie lijkt te zijn afgewend, maar om de nacompetitie om lijfsbehoud te ontlopen dienen de Vriezenveners nog wel punten te pakken.

In dat licht is de wedstrijd van Tweede Paasdag van cruciaal belang. En dan komt een week later SVZW naar Het Midden. Het betreft de vanwege een sterfgeval bij de Wierdenaren vorige week uitgestelde wedstrijd.


«   »