De Smithoek heeft bij jongens beste voetbalteam Den Ham en Vroomshoop

DEN HAM/VROOMSHOOP - Het eerste jongensteam van basisschool De Smithoek uit Den Ham heeft het schoolvoetbaltoernooi Vroomshoop/Den Ham gewonnen. De wedstrijden vonden plaats op sportpark De Bosrand en organisatie was in handen van de jeugdcommissie van Vroomshoopse Boys.

Er deden zestien teams uit de groepen zeven en acht, verdeeld over vier poules van vier teams. De Smithoek, de Oranjeschool en de Nieuwoordschool maakten hun favorietenrol direct waar, door alle wedstrijden in hun poule te winnen en en dus als nummer één door te gaan naar de kwartfinales.

Ook het tweede team van De Smithoek bereikte de kwartfinales en bereikte net als het eerste team van deze school de halve finales.

In de halve finales was De Smithoek uit Den Ham te sterk voor de Nieuwoordschool uit Vroomshoop. In de andere halve finale klopte de Oranjeschool de tweede ploeg De Smithoek.

De Smithoek zegevierde uiteindelijk van de Oranjeschool 1 met 1-0 en pakte daardoor de beker voor de eerste plaats en verzekerde zich van een plek in de regiofinales, die 15 mei plaatsvinden in Heino, net als de meisjesploeg van de Nieuwoordschool die vorige week het meisjestoernooi won.


«   »