Lokaal sportakkoord Twenterand haakt in op nationale beweegambitie

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand en een aantal verenigingen hebben een intentieverklaring Lokaal Sportakkoord ondertekend. Het doel is zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. Volgens wethouder Mark Paters van Sport moet iedereen in de gelegenheid zijn aan sport en beweging te doen. 'Ik vind het dan ook volkomen vanzelfsprekend dat we aan de slag gaan met het lokaal sportakkoord en de sportverenigingen vinden dat gelukkig ook', aldus de wethouder van Sport in een persbericht. Om juichend te vervolgen: 'Geweldig om samen te investeren in de sport van Twenterand.'

Het initiatief haakt in op het nationaal sportakkoord dat vorig jaar werd gesloten. Gemeenten krijgen de mogelijkheid om te investeren in een regionaal en/of lokaal sportakkoord. Zo kunnen ze bijdragen aan de nationale beweegambitie en zorgen voor financieel en bestuurlijk gezonde verenigingen. De gemeente kan geld aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een lokaal sportakkoord. Twenterand heeft al een lokale sportvisie en wil die graag omzetten naar een maatschappelijk akkoord.

De ondertekening van de intentieverklaring markeert de start van de samenwerking en zorgt voor aansluiting bij de voorwaarden vanuit het landelijke akkoord. Namens de gemeente Twenterand ondertekende Paters en namens de sportverenigingen de bestuurders Jaspers Fayer (Peatminers), Ter Braak (Voorwaarts) en Baars (ZPC de Zandstuve). Ook andere partijen en verenigingen worden betrokken.

 

Op de foto vlnr Frederik Jaspers Fayer (Peatminers), Mark Paters (wethouder gemeente Twenterand), Diede ter Braak (Voorwaarts) en Anton Baars (ZPC de Zandstuve).


«   »