Volleybal talent Charlotte Vellener uit Almelo komt naar Eurosped

VROOMSHOOP – De volleybalvrouwenploeg van Team Eurosped heeft de tweede versterking voor het nieuwe seizoen vastgelegd. In de ‘vacature’ van de vertrekkende Rochelle Wopereis maakt spelverdeelster Charlotte Vellener haar opwachting in Vroomshoop. Ze is een geboren Almelose en komt over van Alterno uit Apeldoorn waarvoor ze één seizoen uitkwam.

Met de komst van Vellener heeft Eurosped een belangrijke positie ingevuld. Het Vroomshoopse team wil zo snel mogelijk haar selectie voor het komende seizoen rond hebben.

Vellener is met haar zeventien jaar nog jong en geldt als een groot talent. Ze maakt deel uit van Jong Oranje en Talent Team Papendal, maar voelde de behoefte een volgende stap te zetten, naar een team dat het beste in haar naar boven kan halen. Haar keuze voor Eurosped is logisch, want als meisje van tien, elf jaar kwam ze in de ISPAA te Almelo kijken naar de vrouwen van Eurosped, ook toen al getraind door Jan Berendsen. ‘Ik trainde in dezelfde hal bij het RTC en droomde ooit nog eens zo goed te worden en te mogen spelen bij dit topteam. Dat dit nu werkelijkheid wordt is fantastisch’, laat ze weten in een persbericht van de club.

Naar de overtuiging van Diane Rademaker, bestuurslid Technische Zaken, kan Vellener ondanks haar jonge leeftijd ‘van grote waarde zijn’ voor Eurosped.