Alleen de winst telt zondagmiddag voor Eurosped tegen Sneek in kampioenspoule

VROOMSHOOP - Het is aan de volleybalvrouwen van Eurosped morgen de strohalm te pakken voor

een plek in de finale om de landstitel. De wedstrijd tegen het sterke Sneek, die morgenmiddag om half

vier in Het Punt begint, moet dan hoe dan ook worden gewonnen

Eurosped moet winnen om in de race te blijven voor de finale, maar Sneek zal er om dezelfde reden ook vol voor de zege gaan, om  in elk geval tweede te worden achter Sliedrecht.

Dat geldt eveneens voor Set-Up'65 dat met de Friezinnen gedeeld tweede staat met vijftien punten en morgen naar Sint Anthonis en Gennep moet om het tegen FAST op te nemen.

Eurosped verkeert in een groeiende vorm, want de ploeg van trainer Jan Berendsen was afgelopen week, ook thuis, dicht bij een verrassing tegen Sliedrecht.

Het was de Vroomshoopsen  echter net niet gegeven de titelfavoriet naar een nederlaag te spelen, want in de tiebreak bleken de gasten met 10-15 toch te sterk, zodat het in Het Punt 2-3 werd voor de ploeg van Vera Koenen.

Eurosped maakte het Sliedrecht heel lastig. De eerste set, een strategisch spel, bleef met 25-21 in Vroomshoop. Op de tweede zat nog meer druk, van beide kanten, waarbij de gasten uiteindelijk aan het langste eind trokken met  een miraculeuze 23-25. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg om te winnen, al liet Eurosped de gasten in de finale van de set nog akelig dichtbij komen alvorens het toch zelf met 25-20 af te ronden. Sliedrecht bracht de spanning terug door de vierde set - na een hectisch-nerveuze slotfase met 19-25 op te eisen.

In de beslissende vijfde set had Sliedrecht de nerven het meest in bedwang, wat zoals gezegd in 10-15 tot uiting werd gebracht.

Wil de ploeg van Het Punt nog kans houden op de finale om het landskampioen, dan is tegen Sneek alleen de winst (in vier sets) genoeg.


«   »