Eurosped weet nu ook weer wat winnen is en krijgt nieuwe voorzitter

VROOMSHOOP – Makkelijk ging het niet, maar de vrouwenvolleybalploeg van Eurosped pakte in eigen huis de eerste overwinning in de kampioenspoule om de landstitel. Het werd in Het Punt te Vroomshoop 3-2.

Regio Team Zwolle toonde zich een geduchte tegenstander en Eurosped moest diep gaan voor de zege.

De ploeg van trainer Jan Berendsen kwam op achterstand toen de Zwolle de eerste set met 21-25 opeiste, maar sloeg daarna twee keer terug en kwam ging er 25-23 en 25-15 overheen.

In een spannende vierde set, die lange tijd twee kanten op kon vallen, ging Zwolle er uiteindelijk dankzij 23-25 met de poet vandoor en dus stond het in sets 2-2. In de beslissende tiebreak was het set en game voor Eurosped met 15-11.

Nieuwe voorzitter

Afgelopen week werd bekend dat Kees Smelt de nieuwe voorzitter wordt van de Stichting TopVolleybal Twente en Salland, die in de vrouwenvolleybaleredivisie uitkomt onder de naam Team Eurosped. Hij volgt Marcel Jansink op, die zeven jaar in deze functie aan de club was verbonden.

De toegenomen drukke (internationale) werkzaamheden van Jansink zijn niet meer te combineren met het voorzitterschap van een professionele volleybalorganisatie op het hoogste niveau. Hij zal nog wel aan de club verbonden blijven door plaats te nemen in de Raad van Toezicht van de stichting. 


«   »