DETO toucheert een bijdrage uit de kas van de VriendenLoterij

VRIEZENVEEN - De voetbalclub DETO Twenterand is de enige vereniging of instantie in de gemeente die geld krijgt van de Vriendenloterij. Het gaat om een bedrag van 6.824 euro.

Er kunnen 164 Overijsselse clubs en verenigingen rekenen op een extra bijdrage voor hun clubkas, dankzij de VriendenLoterij, die in totaal 280.242 euro uitkeert. Dat is meer dan vorig jaar. De loterij biedt deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen.

De helft van elk lot waarmee zij meespelen, gaat dan direct naar de clubkas. Opbrengsten worden onder meer besteed aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis en hulp aan jong en oud in de regio. Onbekend is wat DETO ermee doet.

Voor het derde jaar op rij heeft in Twente de Stichting Muziekkwartier Enschede het hoogste bedrag opgehaald, want ze voegt een bedrag 18.366 euro toe aan de liquide middelen.

DETO is de vierde op de 'ranglijst'. Op de tiende plek staat de korfbalclub Kios'45 uit het naburige Sibculo. In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Er is dit jaar een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd.