Jantje lacht en Jantje huilt bij Amicitia: geld komt en trainer gaat

VRIEZENVEEN –  De korfbalvereniging Amicitia in Vriezenveen krijgt alsnog subsidie van 2.600 euro van de gemeente Twenterand. Daar staat tegenover dat de club zich per direct ontdoet van hoofdtrainer Michel Ligt vanwege de ronduit beroerde resultaten van het keurkorps.

De club vroeg subsidie aan voor een snuffelstage (kangeroedag) voor leerlingen van basisscholen, maar de gemeente wees dit af omdat Amicitia niet voldeed aan het verzoek aanvullende informatie te verstrekken De club voerde in een bezwaar op de afwijzing aan nimmer zo’n verzoek te hebben gekregen. De commissie Bezwaarschriften heeft de korfbalclub in het gelijk gesteld en kapittelt de verzendadministratie aan het Manitobaplein.

Ontslag

Ondertussen  zijn de resultaten van her eerste team ronduit slecht.  De ploeg bungelt bijna onderaan in de Overgangsklasse. Ooit was Amicitia een grootmacht  in het Twentse korfbal, net als AKC uit Almelo, dat  trouwens op de laatste plaats staat.

De navrante degradatiezorgen zijn de aanleiding voor het voortijdige vertrek, want per heden, van trainer Michel Ligt. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen in Vriezenveen, zou geen klik hebben met de selectie.