Vroomshoopse Boys zorgt opnieuw voor een stevige bekerstunt

VROOMSHOOP/WYCHEN – In de vijfde ronde om de KNVB-beker zorgde Vroomshoopse Boys voor een grote verrassing door in Wychen in de buurt van het Goffert stadion van NEC zich opnieuw David toonde die zich als reuzenkiller ontpopt. Na de winst tegen het tweede van derde-divisionist HSC’21 werd nu hoofdklasser AWC ontmanteld.

Julien Derks zette na een combinatie met Bram Hooijer vanaf de rechterkant voor en Ramon de Jong kopte onberispelijk raak: 0-1.

Kort voor de pauze werd de marge verdubbeld toen keeper Jan Evers bij een indraaiende corner de bal losliet, waarna Rutger Schrijver was er als de kippen bij was om de Boys op 0-2 te zetten.

In de tweede helft drong AWC met twee door hoofdtrainer Camiel Jager ingebrachte spelers aan zonder echt gevaarlijk te worden. Een schot van Safa Kizir en een kopbal van Daan Pouwels belandden in handen van de Boys-goalie René Kok. Een lange crosspass van Ramon de Jong bereikte twee minuten voor tijd Bram Hooijer, die zijn directe tegenstander omspeelde en de bal in het doel schoof: 0-3.

Het gestaalde collectief van Vroomshoopse Boys boekte aldus een knappe overwinning op hoofdklasser AWV, tot grote voldoening van de meegereisde Boys-supporters. 


«   »