Vroomshoop keert terug in de 67ste editie van de Ronde van Overijssel

VROOMSHOOP– De ooit verraderlijke klinkerweg tussen Westerhaar en Vriezenveen is dit jaar geschrapt uit het parcours van de Ronde van Overijssel, omdat het na de reconstructie te veel een ‘gewone’ weg is geworden. Wel is Vroomshoop terug van weggeweest in Overijssels Mooiste die 4 mei voor de 67ste keer wordt gereden.

Ook komt het peloton – voor het eerst – in de Weitemanslanden. Van deze contreien gaat het peloton via Aadorp over de bekende ‘hobbelweg langs het kanaal naar Vriezenveen. Bij de brug in Vriezenveen gaat het dan rechtsaf het Westeinde op, om via de Nieuwe Daarlerveenseweg Vriezenveen te verlaten en koers te zetten richting Daarlerveen en vandaar naar Vroomshoop, dat voor het eerst in jaren weer eens in het parcours is opgenomen.

Een andere wijziging is dat de traditionele lus in Rijssen, direct na de start bij het Parkgebouw te Rijssen, geschrapt is. De wielrenners rijden bovendien de eerste zes kilometer geneutraliseerd, waardoor het pas na de doorkomst in Enter koers is. Deze wijzigingen zijn nodig om niet boven het maximale aantal van tweehonderd wedstrijdkilometers te komen.


«   »