Halve Marathon van Vroomshoop blijkt een eminent succes

VROOMSHOOP - De eerste Halve Marathon van Vroomshoop gaat de boeken in als een uiterst geslaagde. Er meldden zich 208 deelnemers, er was flinke strijd en er zijn scherpe tijden neergezet.

Op de halve marathon door het buitengebied van Vroomshoop was Marco Muller van AV Holten in een tijd van 1:16:51 vóór Bram Smit en Peter Bruinsma. Bij de vrouwen won Linda Werner uit Goutum in 1:42:43, voor Mey Ping Low en Miranda van den Berg.

Edwin Gerrits en Joyce Maat waren de snelste Vroomshopers bij de mannen respectievelijk de vrouwen.

Naast de halve marathon was er de tien kilometer, die bij de mannen werd gewonnen door Johannes Postma (37:13) en bij de vrouwen door Marian Fuselier (45:41). Gido Scherphof won in een scherpe tijd van 18:23 de vijf kilometer. Corina Wierbos uit Nieuwleusen zegevier-de bij de vrouwen in 23:03. Bij de jeugdloop won Jelle Veneman onder de jongens tot negen jaar de 1anderhalve kilometer. Mikel Berenst won bij de jongens tot vijftien jaar. Bij de meisjes wonnen Aniek Meijerink (onder negen), Lotte van Sermondt (onder twaalf) en Lieke Toonstra (onder vijftien).

Een bijzonder onderdeel werd gelopen door een dozijn deelnemers. Keer twee dan, want het ging om de zogeheten canicross, waarbij baasjes met hun hond hardliepen door het Zandstu-vebos. Een mooi schouwspel, dat ook nog eens bijzonder rap ging. André Somhorst uit Haaksbergen was bij de mannen de snelste over vijf kilometer in 20:25, Gerlinda Marsman-Kuilder uit Daarlerveen was dat bij de  vrouwen in 22:06.


«   »