DETO versterkt zich met Maarten Jansen (SVZW) en Tim Bongers (Rigtersbleek)

VRIEZENVEEN - De voetbalclub DETO Twenterand kan volgend seizoen beschikken over twee nieuwe spelers: de aanvaller Maarten Jansen komt over van SVZW en de verdediger Tim Bongers van Rigtersbleek.

De 25-jarige Jansen is een kind van SVZW, want in een 'zwaluwnest' geboren en grootgebracht. Hij doorliep de jeugdopleiding, had onmiskenbaar talent en schopte het tot de eerste selectie, waar hij dit seizoen meer speelde dan voorheen én scoorde. De afgelopen weken werd dat minder en dat zal zijn interesse voor andere clubs hebben aangewakkerd.

Overigens staan DETO en SVZW, beide debuterend in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal, er slecht op, want in de onderste regionen en knokkend voor lijfsbehoud, wat voor zowel de zwartwitten als de roodzwarten nog een hele klus lijkt te worden.

De 27-jarige Tim Bongers speelt in de hoofdmacht van de zondageersteklasser Rigtersbleek voorkeur centraal achterin. Hij vergezelt trainer Otto Krabbe die zoals bekend na dit seizoen eveneens van Enschede naar Vriezenveen gaat; hij volgt daar Jos van der Veen als oefenmeester op.


«   »