Eerste NK dammen in categorieën B en C van start in Westerhaar

WESTERHAAR - In het clubhuis van de damclub Denk en Zet/Witte van Moort vond vanmiddag de opening plaats van het NK dammen in de categorieën B en C. Het is een noviteit in de ruim honderdjarige geschiedenis van de Koninklijke Nederlandse Dam Bond.

Er doen 38 dammers uit alle hoeken van Nederland mee. Na het openingswoord van voorzitter Kloppenburg  namen burgemeester Van der Kolk en hoofdsponsor Meuleman, die deze week nog een afspraak hebben, de opening van de eerste ronde voor hun rekening.

Opvallende afwezig was de Koninklijke Nederlandse Dambond, die geen afgevaardigde naar Westerhaar kon laten afreizen.

In de categorie C is wethouder Paters van (onder meer) Sport een opvallende verschijning. Hij werd in de eerste ronde gekoppeld aan klasbak Waterink uit Hoogeveen. Beiden behoren tot de favorieten voor het podium.

In de B-categorie mocht de organisatie twee vrouwelijke dammers begroeten: de meervoudig Nederlands kampioen Barbara Graas en de in Londen woonachtige Leonie de Graag. Van beide wordt verwacht dat ze hoge ogen gooien. De thuisfavoriet Noppers kreeg meteen een sterke tegenstander voor de kiezen, want  werd gekoppeld aan Van Gortel uit Geleen.

De partijen in de eerste ronde gingen vanavond om zes uur van start en de tweede ronde staat gepland voor morenochtend tien uur.

Het volledige programma, alsmede de uitslagen en standen zijn te vinden op de toernooiwebsite: www.nkdammenwesterhaar.nl. Het staat eenieder vrij om deze week eens een kijkje te nemen in het clubgebouw aan de Asterstraat in Westerhaar. De ochtendronden beginnen om tien uur en de avondronden (dinsdag en donderdag) om zes uur.


«   »