Eurosped wil via Sliedrecht naar bekerfinale tegen Apollo 8

SLIEDRECHT/VROOMSHOOP – De volleybalwedstrijd van de vrouwen van Eurosped Vroomshoop en Sliedrecht Sport was vorig jaar de bekerfinale, dit jaar is het de halve finale, die vanavond in Zuid-Holland plaatsvindt.

De winnaar speelt tegen Apollo 8 dat gisteravond de andere halve finale in de eigen Veste in Borne sensationeel won van Set Up'65. Het was een heerlijke avond die in een zinderende vijfsetter werd beslist, wat voor de Bornse ploeg onder aanvoering van good old Jeanine Stoeten  een historische prestatie was.

Vanavond zal het tijdens de tweede halve finale in sporthal De Basis in Sliedrecht naar verwachting eveneens een gekkenhuis worden, want het publiek daar laat zich doorgaans duchtig horen.

Ook de ploeg uit Vroomshoop kan trouwens rekenen op van veel steun van de aanhang en laat daartoe tenminste één bus rijden voor de ware enthousiaste fans.

Sliedrecht en Eurosped staan in die volgorde één en twee in de eredivisie en ze azen beide op de dubbel: landstitel én bekerwinnaar. In de competitie troffen ze elkaar dit seizoen drie keer, waarvan Sliedrecht twee keer won, beide keren in Het Punt in Vroomshoop, terwijl Eurosped juist in Sliedrecht zegevierde, wat de Vroomshoopse burger vanzelfsprekend moed geeft.


«   »