Odin Mol winnaar achttiende Gerrit Slot Memorial

WESTERHAAR - De achttiende editie van het Gerrit Slot Memorial, gehouden in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort te Westerhaar is in de hoofdklasse gewonnen door Odin Mol.

Het toernooi heeft een bijzondere opzet. De deelnemers worden gedurende drie poules gemixt. Bij elke poule verandert het aantal te behalen punten. Zo levert een overwinning in de eerste poule drie punten op, in de tweede poule zes en in de derde pouleronde negen. Na elke ronde worden poules opnieuw ingedeeld op basis van de totaal behaalde punten tot zover. Na de drie poules volgt een finaleronde (binnen de eigen klasse) tussen de nummers.

In de hoofdklasse rekende Odin Mol in de finale af met Tomasz Miksa waarmee hij het toernooi op zijn naam wist te schrijven met 57 punten, voor voorzitter Niek Kloppenburg (52 punten) en Tomasz Miksa (38 punten).

Lars Knol wist in de eerste klasse het toernooi te winnen. Met zijn overall score van 46 punten zou hij in de hoofdklasse op een knappe derde plek zijn geëindigd. Gert Drent uit Den Ham eindigde als tweede, voor Bertwin Letteboer.

Denk en Zet/Witte van Moort-speler Mark Paters wist de tweede klasse te winnen, voor clubgenoten Arend Boertje en Bennie Lawant.


«   »