Jessica Torny met topvoetballers uitverkoren voor opleiding UEFA PRO

VRIEZENVEEN - Onder de aanstormende voetbaltrainers die dit jaar de nieuwe opleiding UEFA PRO gaan volgen, behoort ook Jessica Torny uit Vriezenveen. Ze is voormalig international en tegenwoordig bestuurslid vrouwen-en meisjesvoetbal bij DETO. De club zegt 'enorm trots' te zijn.

Jessica Torny behoort tot een selecte groep van veertien trainers die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen en zijn toegelaten tot de opleiding. Een paar namen: Dirk Kuijt, John Heitinga en Kevin Hofland. Een illuster rijtje, waarbij Jessica Torny de enige vrouw in het gezelschap is.

De opleiding, die voorheen bekend stond als de opleiding Coach Betaald Voetbal, is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Afgestudeerden kunnen na het behalen van dit diploma zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het nationale en internationale betaald voetbal.

Potentiële nieuwe cursisten worden minder beoordeeld op hun ervaring als speler en meer op basis van hun opleiding en ervaring als trainer. Zo worden de kansen voor een ex-international of bijvoorbeeld een trainer met een op de sport gerichte opleiding dichterbij elkaar gebracht. Ex-internationals met minimaal veertig interlands kunnen nog wel versneld instromen op de UEFA A-opleiding. Dit is na UEFA PRO de hoogste trainersopleiding.