Eurosped moet in derby diep gaan voor 3-1 winst op Set-Up’65

VROOMSHOOP – Door de winst op streekgenoot Set-Up’65 blijft de vrouwenvolleybalploeg van Eurosped meedraaien in de top van de eredivisie. De derby in Het Punt leverde een bij vlagen toch nog zwaar bevochten 3-1 zege op. Topscorer bij de Vroomshoopse ploeg was Kirsten Wessels met zestien punten. Het ging in de eerste set lange tijd gelijk-op, maar uiteindelijk won Eurosped met 26-24 nipt In de tweede set was het verschil met 25-18 iets groter, maar vervolgens rechtten de vrouwen uit Ootmarsum de ruggen en troefden ze Eurosped met 17-25 af.

Ze dwongen daarmee een vierde set af en ook daarin ging het gelijk op en zat er lange tijd een tiebreak in, zeker toen Set-Up’65 een bres sloeg, tot de Vroomshoopse vrouwen alsnog doorpakten en de vierde set met 25-23 binnenharkten.

Voor zover dat al niet zo was, werd deelname van Eurosped aan de kampioenspoule vanmiddag onomstotelijk. Set-Up’65 kan zich daar trouwens ook nog voor plaatsen, staat al bij de eerste zes en moet dat ook zo zien te houden. Gezien het spel van vanmiddag is dat absoluut mogelijk.


«   »