Voorwaarts wil gezonde levensstijl jongeren bevorderen

WESTERHAAR - De voetbalvereniging Voorwaarts begint in samenwerking met Tactus Verslavingszorg een project om een gezonde levensstijl bij jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar te bevorderen. Het bestuur van Voorwaarts laat weten het belangrijk te vinden bij te dragen aan een gezonde levensstijl van de leden in het algemeen en de jeugdleden in het bijzonder.

Om die reden is een jaar geleden contact gezocht met Tactus. Dit leidde tot een projectplan dat inhoudt dat er een ‘challenge’ komt, dat er voorlichtingsavonden van Tactus worden gehouden en dat Voorwaarts zelf maatregelen neemt om de waarden van de club breder uit te dragen. De challenge zal een periode van drie maanden bestrijken en start in de eerste helft van september.

Er is een puntensysteem bedacht dat is gericht op het voorkomen dat jeugdleden gaan roken of alcohol/drugs gebruiken. Te denken valt aan drie maanden niet roken, drinken of drugs gebruiken, een filmpje op social media posten over de 'challenge' of een creatief idee uitwerken om roken en/of het gebruik van alcohol en drugs onder jongeren te verminderen.

Naast een preventief aspect heeft het project ook ten doel de betrokkenheid van jeugdleden bij de vereniging te vergroten. Het puntensysteem zit namelijk zo in elkaar dat de deelnemers ook punten kunnen verdienen als ze aanwezig zijn op de training, vrijwillige werkzaamheden voor de club uitvoeren of ervoor zorgen dat hun vader of moeder deelnemen aan de voorlichtingsavonden. Het team met de meeste punten verdiend een geheel verzorgd teamuitje. Het individuele lid met de meeste punten kan ook een prijs tegemoet zien.