Arjan Goosselink kondigt afscheid als preses van DETO aan

VRIEZENVEEN – De voetbalclub kan er de tijd voor nemen, maar DETO Twenterand moet op zoek naar een nieuwe voorzitter, want Arjan Goosselink kondigde zijn afscheid aan. Na de functie zeven jaar te hebben bekleed houdt hij het in oktober voor gezien.

In zijn laatste nieuwjaarstoespraak wees Goosselink op het belang van het werven, enthousiasmeren en behouden van voldoende vrijwilligers. ‘Dit is’, aldus de voorzitter, ‘onontbeerlijk voor een vereniging en deze groep dient de komende tijd dan ook te worden uitgebreid. Er zijn nu al diverse vacatures die moeilijk ingevuld worden, maar wel noodzakelijk zijn om een vereniging goed te laten draaien’, die er dus zelf in oktober eentje aan toevoegt.

                                                                                                                                                                                                                       Arjan Goosselink huldigt Frits Webbink, alias Frits van ‘n Steek

Goosselink sprak ook over de verwachte bezuinigingen op sport vanuit het gemeentehuis. Hij pleitte ervoor dat de gemeente dit koppelt aan besparingen, bijvoorbeeld door ledverlichting om de velden van alle clubs aan te brengen.  

Ook roerde hij de politiek getinte onderwerpen aan, zoals het Vitale Sport- en Beweegpark, de verkeersvisie waarbij een verbindingsweg over het huidige veld 4 gaat komen.

Er werd met het huldigen van twaalf leden die zestig of zeventig jaar lid zijn een traditie in ere hersteld. Ze ontvingen de speciaal ontworpen DETO-speld en een bos met rode bloemen en uiteraard de felicitaties.


«   »