Weer een aantal hardloopwedstrijden van Loopgroep De Zandstuve op stapel

VROOMSHOOP - Loopgroep De Zandstuve houdt de komende periode twee hardloopwedstrijden van formaat.  Dat begint zaterdag 12 januari met de Zandstuve Boslopen, die een onderdeel zijn van de Vechtdal Cross Competitie.  En zondag 24 februari staat de Halve van Vroomshoop op de hardloopkalender.

Het zijn snelle en pittige hardlooproutes door de fraaie ommelanden van het kanaaldorp én uiteraard dwars door en langs het mooie Zandstuvebos.

De Zandstuve Boslopen op zaterdag 12 januari worden gehouden in het Zandstuvebos. De wedstrijd is net als de Oldemeijercross, de Aco van Elderen crosslopen en de Zwarte Dennencross onderdeel van Vechtdal Cross Competitie. Inschrijving voor losse deelname kan in het clubhuis van Sportlust Vroomshoop op sportpark De Bosrand aan de Flierdijk. Dat kan tot twintig minuten voor het begin van de wedstrijd. De start is aan de Bosweg, met afstanden zijn anderhalve kilometer voor de jeugd en de vijf en tien kilometer.

Tijdens de Halve van Vroomshoop op zondag 24 februari staan behalve de halve marathon ook de vijf en de tien kilometer op het programma. Er zijn in vier categorieën prijzen te verdelen: 16 tot en met 39 jaar, 40-plus, 50-plus en 60-plus. Voor de jeugd tot 16 jaar is er een run van anderhalve kilometer. Die wedstrijd kent drie categorieën: tot en met 9 jaar, 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar.


«   »