Idee voor meer Twenterand in Hellendoorn (Rally)

VROOMSHOOP/HELLENDOORN - De mogelijkheid bestaat dat de gemeente Twenterand een meer prominente rol gaat spelen in de Hellendoorn Rally. Zo zou de start in Vroomshoop plaats kunnen vinden en zijn er mogelijkheden voor een klassementsproef op het industrieterrein in Vriezenveen, zoals ze er nu één is op een bedrijvenpark in Almelo.

Dit idee voor een meer prominente plek van de spraakmakende rally op grondgebied van Twenterand is recent bij 'Politieke Stem op Delta FM' door gemeenteraadslid Marcus Elzinga toegelicht. Hij stelt onder meer dat de rally in Twenterand zeker zo sterk in Twenterand leeft als in Hellendoorn, zo niet sterker.

De live-uitzending van de rally op Delta FM wordt elk jaar gedurende twee dagen enorm goed beluisterd. Dat weet Elzinga omdat hij het evenement als radiopresentator volgt.

Een extra attractie in de editie van afgelopen september was de deelname van Bart-Jan Harmsen uit Den Ham, die sinds afgelopen jaar wethouder is namens de lokale partij GBT, waarvan Elzinga dan weer fractievoorzitter is. Beiden zullen bij gelegenheid een balletje opgooien over meer Twenterand in de Hellendoorn Rally en dan komt vanzelf GBT-wethouder Paters om de hoek kijken aangezien hij Sport in zijn takenpakket heeft.


«   »